Välfärden står inför ett stålbad

Välfärden står inför ett stålbad

Tidningar och oppositionspartier skriker efter handlingskraft. Något måste göras innan hushållen går på knäna. Trycket på privathushållens ekonomi är enormt med höjda räntor och stigande priser på både mat och drivmedel. Landets oförmåga att klara sin egen elförsörjning lämnade stora hål i småspararnas plånböcker och bankkonton.

Det är samhällets ansvar att se till att heltidsarbete lönar sig. Det ska vara fullt möjligt att kunna leva på sin inkomst. Trots detta finns det människor i Sverige idag som inte kan sätta mat på bordet när räkningarna är betalda. När du som konsument måste vända dig till pantbanken för att kunna köpa julklappar till barnen och ha råd med elräkningen är det illa ställt. Du som har det extra svårt just nu kan vända dig till Belona Pantbank, dit du kan skicka in dina smycken. Beställ en gratis pantpåse på belonapantbank.se där du stoppar ned dina smycken och skickar in. Godkänner du låneerbjudandet har du pengar på banken inom fem minuter.

Socialdemokraternas pressträff om det ekonomiska läget just nu beskriver den oro som det försämrade ekonomiska läget skapar hos vanliga människor när stigande kostnader äter upp både löner, sparkonton och buffertar. Det må vara guldrush för pantbankerna, men för hushållen och välfärden ser det mörkare ut. Begränsade resurser till kommunerna innebär att skolor och sjukvård måste spara. Skärpning Sverige!